Skip to main content
Home > Nieuws > Algemeen > Seizoensoverzicht 2022-2023
 • Onder leiding van Support Fryslan werd er hard gewerkt om het nieuwe bestuur vorm te geven. Hoe staan we ervoor en waar willen we naar toe. Het uiteindelijke doel vanuit deze bijeenkomsten was om voor de komende 4 jaar een nieuw beleidsplan te schrijven en deze tijdens de aankomende ALV aan de leden te kunnen presenteren. Hiervoor zijn we zo’n 6 avonden bij elkaar geweest, naast de gewone vergaderingen, in de periode september tot juni.
 • HBV Hornets nam ook dit jaar weer deel aan De Grote Clubactie. De leden hebben hun best gedaan om zoveel mogelijk loten te verkopen. De actie bracht € 723,60 op!
 • Aan het begin van een seizoen worden de teams ingedeeld in de klasse waarvan gedacht wordt dat ze op hun plaats zijn. In december wordt dan geëvalueerd of er in de desbetreffende klasse niet te grote verschillen tussen de teams zijn. Voor onze U12, U14, U16 en U18 betekende dit dat ze een klasse lager zijn gaan spelen. Zo blijft het plezier in het spel behouden en maken ze meer kans om wedstrijden te winnen.
U12-wedstrijd-9
 • In februari hebben enkele van onze trainers 2 cursusavonden gevolgd, in Sportstad Heerenveen, om inspiratie op te doen voor de trainingen van HBV Hornets. Hierbij wil het bestuur in de toekomst ook vaker gebruik maken van dergelijke bijeenkomsten om aan onze trainers te kunnen bieden.
 • Vanuit de vereniging is er een aanvraag ingediend bij OPA (Oud Papier Actie). Hierbij is een aanvraag gedaan voor de zaalhuur tijdens dit mix-toernooi en voor een nieuwe, kwalitatief goede sport EHBO koffer. OPA heeft ons € 250,- toegezegd. Daar zijn we heel blij mee.
 • De jeugdleden mochten dit seizoen GRATIS naar een wedstrijd van Aris. Ouders mochten ook mee en konden gebruik maken van de actie 2 kaarten voor de prijs van 1. Van deze actie werd door onze leden veel gebruik gemaakt.
 • In februari 2023 zijn er nieuwe basketballen aangeschaft. Een deel van de oude ballen hebben we uitgedeeld aan de kinderen die hielpen met de Jeugd Sponsor Actie en een deel is naar de kringloop in Burgum gegaan. Er zijn nog enkele ballen beschikbaar. Heb jij een goede bestemming hiervoor, laat het dan even weten aan het bestuur.
 • Nienke en Marian namen dit seizoen deel aan de cursus ‘Besturen met Impact’. Inspirerend en er werden contacten gelegd met andere verenigingen binnen Friesland. Altijd handig om zaken te kunnen delen en samen te kunnen werken.
 • Op 1 april, geen grap, speelden de heren de kampioenswedstrijd tegen BV Leeuwarden. Onder aanmoediging van een goed gevulde tribune werden “onze heren” kampioen!
 • Op 5 april werd er een training gegeven door Klaas Stoppels (assistent trainer bij Aris) aan U14, U16 en U18. Er was vanuit de jeugd veel animo! Een zeer geslaagde training. Na de training werd een ieder uitgenodigd voor de wedstrijd Aris – Filou (Oostende). Een leuk cadeautje, waar veel leden graag gebruik van maakten.
 • Ook dit seizoen deden we weer mee met de Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz. Op zaterdag 8 april vertegenwoordigen een aantal jeugdleden samen met Marian en Anita onze vereniging bij de Poiesz in Hurdegaryp. We mochten bananen verkopen en dat ging bijzonder goed. Twee volle buizen sponsormunten werden alleen al op deze zaterdag gerealiseerd. Op vrijdag 21 april werd tijdens het Jeugd Sponsor Gala de cheque van € 944 opgehaald.
 • Op 25 mei werd een Clinic gegeven door een aantal spelers van Aris. Erg leuk! Veel jeugdleden waren hierbij van de partij!

We kunnen terugkijken op een mooi seizoen waarin we veel mooie, sportieve activiteiten met elkaar mochten ondernemen.