Wedstrijdverslag HBV Hornets U12 – BV Oaters Joure U12-2

Genieten!!!!!!

Vandaag speelde de U12 tegen Oaters uit Joure.
In de eerste periode gaan de jongens en meisjes als een razende van start met een hele goede aanval. Door heel goed samen spel valt al snel de eerste score. Er wordt erg mooi gespeeld. De verdediging is sterk en de aanvallen zijn razend snel. Er worden mooie lay-ups gelopen. Joure komt er in de eerste periode niet aan te pas en deze wordt afgesloten met de fantastische score……10-0!!!!!!

Het meegekomen publiek is razend enthousiast en staat nog net niet op de banken.

In de tweede periode is er na 10 seconden al een score!!!! Opnieuw laten de kinderen mooie aanvallen zien met heel veel snelheid. Maar Joure laat zich niet kennen en heeft een betere verdediging. Ondanks vele hele goeie pogingen eindigt de tweede periode met de stand 12-0.

Ook in de derde periode gaan de Hornets sterk door. Ze blijven stevig overeind. Bij de verdediging zagen we een prachtig blok! En ook is er een “bijna” 3 punter gescoord. Joure komt opnieuw niet tot scoren. De derde periode wordt afgesloten met de stand 14-0.

Tijdens de vierde periode komt Joure een klein beetje terug. De Hornets gaan sterk door. Aanvallen blijven erg snel en er wordt heel mooi overgespeeld. Er wordt gevochten als leeuwen om de bal. De trainer en coach staan aan de kant enorm trots te zijn! Van achter de jury tafel is de geblesseerde Ingmar heel blij voor zijn team…..maar mag helaas niet uitgebreid juichen want de jury hoort onpartijdig te zijn…jammerrrrrrr. Stand na vierde periode 16-5

Gelukkig voor publiek en spelers is er even 10 minuten pauze. Schorre stemmen van de ouders kunnen gesmeerd worden met koffie. Lekker!

De vijfde periode gaat vliegend van start. Bij 6 seconden is er alweer een score van de Hornets. Het super mooie spel blijft ook deze periode. Joure heeft het moeilijk en komt niet door de verdediging. Ze sluiten de periode af met de stand 20—5.
In de zesde periode zijn beide partijen aan elkaar gewaagd. Joure laat zich niet uit het veld slaan en blijft deze periode stevig staan. Jarno laat zien dat je ook op een basketbalvloer kan duiken! Vanaf de bank komt het voorstel voor een nieuwe actie film…..”The Hornets”….met stuntman Jarno in de hoofdrol. De periode heeft als eindstand 20-6.

De zevende periode breekt aan. De Hornets komen heel sterk terug. De verdediging is ook weer erg sterk. We zien steals, rebounds, snelle aanvallen met mooie sterke opbouw, goed overspel en mooie scores. Op de tribune is het inmiddels een groot feest! Stand 24-6

Moe maar nog vol met strijdlust beginnen ze aan de achtste periode. Op de tribune staat inmiddels ook de U14 te kijken. Onder luide aanmoediging van de boys weten de Hornets de voorsprong uit te bouwen en Joure ver achter zich te laten.
Eindstand: 26-8!!!!!

Jarno, Wessel S, Wessel D, Isis, Eline, Kemran, Joris, Jorrit geweldig gespeeld! Gefeliciteerd met de overwinning!!! Wij als publiek hebben genoten van jullie! Enne…..iedereen heeft gescored!!! Hoe leuk is dat!!

Geschreven door: Ingmar en Saskia