Wedstrijdverslag: Dyna’75 – HBV Hornets U12

De allereerste wedstrijd

Zaterdag 16 september was het eindelijk zover. De jongens en het enige meisje van het nieuwe U12 team hadden er al weken naartoe geleefd: de allereerste wedstrijd van hen als U12 team tegen Dyna’75. Ruim op tijd stonden ze dan ook samen met ouders en fans in Sportstad Heerenveen.

Al tijdens het warmspelen werd een verschil zichtbaar. Terwijl de Hornets een balletje gooiden om zich warm te speelden, verliep de warming up bij Dyna strak georganiseerd. Hiervan waren de Hornets echter niet onder de indruk en gingen onverstoorbaar door.

Stipt om 14.30 u begon de wedstrijd. Dyna ging direct in de aanval en zo waren de eerste scores al snel een feit. De Hornets konden niet veel meer doen dan bewonderend te kijken. Ze kwamen nog niet echt in het spel. Toch de Hornets herpakten zich snel en begonnen hun basket goed te verdedigen. Ineens werd het voor Dyna een stuk ingewikkelder om te scoren. Het lukte ze steeds minder goed.

Na 2 x 4 minuten speeltijd zag de wedstrijd dan ook al heel anders uit. De Hornets leken steeds meer plezier in het spel te krijgen. En in de 4e periode (4 van 8) scoorde Wessel D. dan ook de allereerste 2 punten. Deze 2 punten werden dan ook door iedereen in de hal – fans en tegenstanders – oprecht gevierd. Nog in dezelfde periode scoorde ook Jorrit zijn eerste 2 punten waarmee de Hornets hun doel – niet tegen 0 verliezen – dus ruimschots gehaald hadden.

Na de pauze…

… stond er een Hornets team op het veld dat er zichtbaar zin in had. Ze verdedigden hun basket en benutten elke kans die ze kregen om naar voren te gaan. Ze hadden zelfs een aantal schotpogingen. Dit leidde uiteindelijk tot nog een score door Wessel S. De stemming op de tribune zat er goed in. Elke mooie actie van de Hornets werd dan ook met veel applaus beloond.

Uiteindelijk waren er in de laatste periodes heel wat mooie basketbalacties te zien: Isis die als enige meid op het veld haar “mannetje” stond en zich de bal niet meer lief afpakken. Kemran die zich continu vrij wist te lopen. Jorrit die precies op het goede moment aanvallen wist tegen te houden. Wessel S. die zich met de bal zelfs de weg tot onder de basket wist te banen. Ingmar die met mooie moves de tegenpartij de verkeerde kant op stuurde. Jarno die de tegenstander altijd te snel af was en iedere keer weer als eerste onder de basket stond, klaar om te blokken. En Wessel D. die een prima overzicht over het spel had. Iedereen begon zijn kwaliteiten te laten zien.

Dat de wedstrijd uiteindelijk met 50-6 eindigde, kon de pret niet drukken. Iedereen was trots op dit team. Of zoals hun trainer het na de wedstrijd verwoorde: Prachtig basketbal gezien vandaag. Klasse U12!