Wedstrijdverslag: Dyna’75 – HBV Hornets U14

Openingsthriller!

Op 16 september speelde de HBV Hornets U14 hun eerste wedstrijd tegen Dyna 75. Na het kampioenschap van vorig jaar is de U14 doorgestroomd naar de tweede klasse waar alles net wat sneller en intensiever gaat. Onze tegenstander speelde vorig jaar ook in de tweede klasse en stapt waarschijnlijk over naar de Groninger competitie omdat ze te weinig weerstand hebben.

Dat er in de tweede klasse meer power nodig is was te merken in de eerste periode waar we werden overrompeld door de enorme verdedigende druk van Dyna. We keken al snel tegen een achterstand aan. Bekomen van de eerste schrik hebben we in de tweede periode zelf de verdediging opgevoerd en kwamen de welbekende snelle passing acties van de Hornets terug. Mooie snelle combinaties die ervoor zorgden dat we met 1 punt verschil in ons voordeel de rust zijn ingegaan. Onder het bord en in de rebounds speelden we vandaag zeer sterk.

Na de rust plaatsten we een prachtige run en stonden we al snel 10 punten voor op de tegenstander. De tegenstander zat ook niet stil en pasten hun speltype aan en gingen op double teaming spelen. Langzaam aan kwam de stand weer in evenwicht en met nog 12 seconden op de klok stond het 54 – 54. Dyna scoorde 56 – 54 en we hadden nog een paar seconden om een echter buzzer beater er in te gooien. Helaas lukte dat net niet, we hadden een paar seconden te weinig. Een verdiende winst van 56 – 54 voor Dyna.

De Hornets hebben hun eerste wedstrijd goed doorstaan en we kijken al snel vooruit naar de volgende wedstrijden. Alle spelers hebben prachtig gepresteerd en gevochten als leeuwen en in ieder geval Dyna 75 meer dan voldoende weerstand geboden.

Een trotse coach