Wedstrijdverslag BV Oaters X12-1 – HBV Hornets X12

Zaterdag 4 november 2017 moesten wij om 10.45 uur in Joure zijn. Er deden  11 kinderen mee aan de wedstrijd. Voor Jenna, Famke en Aukje was dit de eerste competitiewedstrijd, spannend….

We speelden dit keer tegen het eerste team van de Oaters. Van het tweede team hadden we al een keer gewonnen, maar onze eerste indruk van deze tegenstanders was, dat ze wel heel erg groot waren. En dat klopte ook wel. Op twee kinderen na waren ze allemaal 12 jaar oud.

Dat zij al veel meer ervaring hadden bleek al snel, de doelpunten vlogen ons om de oren. We gingen natuurlijk in eerste instantie voor de winst, maar moesten al snel concluderen dat, dat niet haalbaar was. Het nieuwe doel werd, de nul van het scorebord! Dit lukte gelukkig als snel, in de eerste periode maakte Jarno onze eerste twee punten, waarna er in de tweede periode nogmaals werd gescoord. Dit keer door Eline, top!

In een van de laatste perioden kreeg  Aukje een strafworp mee. Na enige uitleg van de scheidsrechter en de medespelers mocht ze twee keer schieten. En beide schoten waren bijna raak, dus het kan niet anders dan dat ze de volgende keer zitten. Goed gedaan Aukje!

Doordat er dit keer 6 wissels waren, was het best lastig om samen te spelen. Daarnaast merkte je dat er binnen het team een verschil is in spelervaring. Dat is natuurlijk logisch, maar zorgt bij een aantal kinderen wel voor enige frustratie. Als je dan ook nog tegen een ouder en ervaren team moet spelen, dan is het best lastig om de moed erin te houden.

De wedstrijd eindigde in 68 – 4. Gelukkig zei Wessel (D): We hebben bijna gewonnen! Die houden we erin Wessel! Hopelijk spelen we volgende week tegen een iets gelijkwaardige tegenstander….

 

Groeten Wessel & Marian