Wedstrijddag HBV Hornets 11 oktober: een dag met grote inzet en goede resultaten

Afgelopen zaterdag speelden we een ’thuiswedstrijd-dag’ met in totaal 4 thuiswedstrijden. Het was geweldig om te zien en te ervaren dat alle 4 wedstrijden met volle inzet werd gespeeld. Helaas zijn niet alle wedstrijden gewonnen, maar toch kan elk team terugkijken op goed gespeelde wedstrijden. Het was te merken dat U12 steeds meer als een ervaren team is gaan spelen. Ondanks de verloren wedstrijd werd er heel leuk samengespeeld en behoorlijk wat punten gescoord. U18 speelde zoals ze beloofden, namelijk vanaf de eerste minuut alert en ‘optimale inzet’. Hiermee overdonderden ze ook hun tegenstander, zodat de 100 punten net binnen de speeltijd werd gehaald.

De heren hadden niet veel moeite met het huidige team van Green Lions. Waar vorig seizoen onderling nog de kampioenswedstrijd werd gespeeld, was Harlingen nu geen partij meer. Een knappe prestatie voor een team met een hele smalle basis aangevuld met de aanstormende jeugd van U18. De wedstrijd van U16 was echt spannend te noemen. Beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. De stand ging steeds gelijk op, waarbij Green Lions tot en met de 3de kwart steeds voor heeft gestaan. De Hornets roken steeds meer de kans om dit te gaan winnen. Ze slaagden er in om met hun geweldige inzet en goed samenspel zelfs voor te komen staan. Helaas moest in de laatste twee minuten de voorsprong weer uit handen gegeven worden, wat net niet meer omgezet kon worden naar winst. Het scheelde maar 1 puntje.

Het was ook weer mooi om te ervaren dat een ieder, naast het spelen van hun eigen wedstrijd, zich optimaal heeft ingezet bij het kunnen laten  spelen van de andere wedstrijden. Met name Lukas Zwart bedankt voor zijn flexibele inzet aan de Jury-tafel. En Chris Visser enorm bedankt voor je optimale inzet zaterdag: fluiten van twee wedstrijden; waaronder de heren, 1x jureren en het spelen van je eigen wedstrijd.

Als bestuur zijn we enorm tevreden over hoe deze zaterdag logistiek en qua inzet is verlopen. Ondanks dat we wel merkten dat het spelen van een thuiswedstrijd in een (herfst)vakantie de nodige aanpassingen met zich meebracht vanwege de geplande vakanties.