U18 verliest van de koploper, maar heeft goed gespeeld!

Zaterdag 24 januari 2015: Sebastiaan Hartman, HBV Hornets U18 – Dyna’75 U18-1

Op 24 januari speelden we thuis tegen Dyna’75 U18-1. Ons team bestond uit 10 spelers, dit waren Jonathan A., Arjen, Amin, Anno, Franskoen, Simon, Jurjen, Jordy, Sonam en Sebastiaan. Onze coach was Otto. Dyna’75 stond eerste in de competitie, dus dit zou een lastige wedstrijd worden.

In de eerste periode waren we niet helemaal scherp en stond onze defence nog niet goed. De tegenpartij kon makkelijk breaks lopen en scoorde vaak. Maar wij wisten af en toe ook een paar puntjes te pakken. Aan het eind van de eerste periode stond het 9-14 voor Dyna’75.

In de tweede periode werd er aan beide kanten relatief weinig gescoord. Beide ploegen verdedigden goed, veel schoten misten. We gingen de rust in met de score 16-29.

De derde periode ging heel erg goed, het publiek moedigde ons enthousiast aan en daardoor gingen we nog beter spelen. Jordy had een paar mooie blocks, Sonam, Anno en Jurjen mooie fastbreaks en de rest speelde ook erg goed. Dyna’75 was uit zijn ritme en speelde steeds minder goed. Aan het eind van deze periode stond het 25-37.

Ook de vierde periode verliep goed. Franskoen en Jordy wisten veel rebounds te pakken, waardoor we vaker aan bal kwamen. Maar Dyna’75 speelde het goed uit en won uiteindelijk wel. De eindscore van deze wedstrijd was 38-53 voor Dyna’75. Het was een leuke wedstrijd tegen de koploper, we hebben verloren, maar prima gespeeld!