Verdere versoepelingen (per 1 juni en 1 juli 2020)

Stap voor stap worden de maatregelen ter bestrijding van het Covid-19 virus versoepeld in Nederland. Eerst mochten we de trainingen buiten hervatten. Daarbij hoefde kinderen t/m 12 jaar geen afstand in acht nemen. De jeugd t/m 18 jaar mocht met een afstand van 1,5 m ook de trainingen hervatten. Nu worden de regels nog verder versoepeld:

Vanaf 1 juni mag ook de jeugd t/m 18 jaar mag weer basketballen zonder inachtneming van de 1,5 m! Iedereen boven de 18 jaar moet nog steeds 1,5 m afstand houden. Verder gelden nog steeds de RIVM maatregelen. Daarom houden wij onze eerder gecommuniceerde protocollen aan.

Verder werd gisteren bekend dat per 1 juli 2020 de sporthallen weer open mogen. In feite mag dan weer binnen gebasketbald worden. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de NBB.

Voor ons betekent dat concreet dat de openstelling van de sporthallen samenvalt met het einde van onze trainingen en het begin van de zomervakantie. Maar als deze versoepeling van kracht blijft, mogen wij in het nieuwe seizoen weer binnen trainen. Hoe dat precies eruit komt te zien, zullen wij in augustus bekijken.