U18 wint met ruime cijfers van ESBC Menhir

Op zaterdag 21 maart moest het U18 team van HBV Hornets het opnemen tegen het U18 team van ESBC Menhir uit Sneek. Van Hardegarijp speelden de volgende jongens: Arjen, Jonathan Asma, Sebastiaan, Jonathan Loogman, Amin, Sonam, Annno, Jochem, Jordy, Franskoen en Jurjen. Onze coaches waren Otto en Hendrik.

De eerste periode begon gelijk goed met heel veel scores van onze kant en bijna geen scores van Menhir. Dit was te danken aan onze strakke defence. Bovendien was er op onze offence ook niet veel aan te merken, er werd mooi samen gewerkt om veel scores te krijgen.

De tweede periode was nog beter dan de eerste, wij scoorden namelijk maar liefst 33 punten en de tegenpartij scoorde zes magere puntjes. We wisten veel steals te pakken en liepen daardoor veel fastbreaks waaruit we makkelijke punten konden maken. Dit was wel uitputtend maar gelukkig hadden we genoeg wissels. Aan het einde van de eerste helft stonden we al dik voor met 57-14.

In de tweede helft waren wij vastbesloten om de honderd punten te halen. Dit was ook te merken aan ons spel, want in de derde periode gingen we net zo goed als in de tweede periode en scoorden wij meer dan 30 punten.

In het laatste kwart werd ons duidelijk dat we de honderd punten gemakkelijk zouden halen. Hierdoor werden we echter niet nonchalant. We gingen nog beter ons best doen en we hadden in deze periode weer meer dan 30 punten gemaakt. Aan het eind van de wedstrijd hadden wij gewonnen met 121-27. Het was een goede wedstrijd met veel samenspel en een terechte, mooie overwinning!

 

Door: Jurjen Scharringa