U12 ongeslagen op weg naar een nieuwe competitie

Dat de U12 van HBV Hornets gisteravond zou gaan winnen stond eigenlijk bij voorbaat al vast. Het derde U12 team van BV Leeuwarden is namelijk nog een beginnend team. Op deze leeftijd is het niveau verschil tussen een beginnend team en meer ervaren team zoals Hardegarijp snel heel groot.

Het was alleen de vraag op wat voor wijze er vandaag gewonnen zou gaan  worden. Werd er goed teambasketbal op de vloer gelegd? Werd het publiek getrakteerd op mooi samenspel?

Dit viel eigenlijk een beetje tegen. De Hardergarijpers speelden heel nonchalant, bij vlagen egoistisch en er werden veel simpele ballen gemist. Met name voor rust was het redelijk belabberd. Gelukkig werd er na de rust beter gebasketbald en beter teambasketbal getoond.

U12 heeft namelijk tot nu toe alle wedstrijden in winst omgezet. Hetgeen wat je dit team zo ontzettend gunt omdat ook zij in de afgelopen jaren ook flinke nederlagen hebben moeten verwerken.

Na de kerst zal U12 in een nieuwe klasse gaan uitkomen. Dit in een competitie met de eerste teams van BV Penta, BV Arrows en BV Leeuwarden. Er zal dan meer gevraagd worden van de Hardegarijper talenten. Naast dat dit beter is voor de ontwikkeling, is het ook fijner voor de tegenstanders, trainers en publiek. De wedstrijden zullen meer spanning met zich mee gaan brengen.  Opleiden is namelijk vele malen belangrijker dan winnen.

Groot compliment naar BV Leeuwarden dat zich geen moment liet intimideren door het grote niveau verschil. Ze speelden met veel bravoure en groeiden in de wedstrijd. Ze gaan ongetwijfeld deze competitie nog voor een paar spannende wedstrijden zorgen.

Er werd overigens gewonnen met 68-4.