Scheidsrechteropleiding HBV Hornets en BV Arrows – een geslaagde dag

De laatste zaterdag van november was de sporthal gevuld met een groot aantal basketballers. Deze keer niet om competitie wedstrijden te spelen, maar wel om met BV Arrows en HBV Hornets spelers vriendschappelijke wedstrijden te spelen. Deze wedstrijden zijn georganiseerd om de scheidsrechters in opleiding de praktijktoets te kunnen laten afnemen.
De aspirant scheidsrechters van zowel BV Arrows als HBV Hornets hebben zich de afgelopen weken verdiept in de spelregels en de beginselen van het fluiten van een wedstrijd. Die fase hebben ze afgesloten met het halen van een spelregelbewijs. Vandaag stond in het teken van het praktijkgedeelte.

Onder leiding van Johan Visser en Sierd Dijkman hebben een 20-tal aspirant scheidsrechters veel uitleg gehad, tips gekregen en mochten ze na ruim 2 uur hun eerste wedstrijden fluiten. Onder het toeziend oog van Sierd en Johan hebben ze wedstrijden gefloten tussen BV Arrows U14 en HBV Hornets (mix U12, U14, U18).

Na het fluiten van de wedstrijden volgde een gezamenlijke lunch verzorgd door MFC It Maskelyn te Hurdegaryp, en zijn de cursisten het theorielokaal ingedoken. Dit gaf de wedstrijdspelers de gelegenheid om een paar potjes tegen elkaar te spelen waarbij we veel 3×3 wedstrijden hebben gespeeld.

Na een lange dag zijn de cursisten moe maar tevreden naar huis gegaan. Hierna volgt nog 2x het fluiten van een competitiewedstrijd onder het toeziend oog van Johan en Sierd.

Een geslaagde dag met dank aan Jos en Frans van BV Arrows voor het begeleiden van wedstrijden. Ook dank aan de U18 heren die veel wedstrijdminuten hebben gemaakt met de jongere spelers.