Nog weinig basketbal, wel nieuws

Het seizoen 2020 – 2021 is voor vele sporten een verloren seizoen, zo ook voor het basketballen. Vorige week is door de bond (NBB) het besluit genomen alle vormen van competitie voor de rest van het seizoen te annuleren, simpelweg omdat er straks te weinig weekenden overblijven om wedstrijden te spelen en we met zijn allen nog steeds geen zicht hebben wanneer we eindelijk weer in de zaal mogen sporten. Een klein lichtpuntje is dat sinds vorige week de oudere jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar ook weer in groepsverband buiten mogen trainen. 

Contributie
Omdat we wegens de beperkingen als vereniging in de wintermaanden heel weinig voor onze leden konden betekenen, is door het bestuur besloten de contributie over de periode januari/ februari 2021 niet te innen van onze leden. In onze vorige nieuwsbrief hebben we aangekondigd dat we een dergelijk besluit telkens van periode tot periode gaan beschouwen. Dit besluit willen wij ook verder hanteren.

Trainingen
Alle clubs kampen met dezelfde uitdaging als wij: hoe krijgen we onze jeugd aan het sporten? Nu de dagen weer langer worden, pakken de meeste clubs het trainen in de buitenlucht weer op, zij het op aangepaste tijdstippen omdat het nog relatief vroeg donker is. Daarnaast moet per training worden beoordeeld of het veilig is: op een natte ondergrond is simpelweg niet te basketballen.

Tijdens de voorjaarsvakantie hebben twee groepen van HBV Hornets al hun eerste training in de buitenlucht gehad. Een aantal trainers heeft aangegeven hier een vervolg aan te willen geven na de voorjaarsvakantie. De communicatie hieromtrent gaat via de Whatsapp groepen per team. En mochten er vragen zijn over het opstarten van een training, staan de betreffende trainers je graag te woord.

Fries Verbond
Op de achtergrond zijn de Friese (en Groninger) clubs met elkaar aan het bekijken wat we kunnen doen zodra sportzalen weer open gaan. Onderling is afgesproken dat wanneer het volgens de regels weer mag, we onderlinge competities in de zaal willen spelen. Hiermee willen we de jeugd leuke sportmogelijkheden bieden en anderzijds een indruk krijgen hoe de onderlinge krachtverhoudingen zijn. Dit laatste hebben we nodig om een inschatting te maken hoe we volgend jaar in de competitie moeten inschrijven. De ideeën zijn er dus, of we het kunnen uitvoeren, is sterk afhankelijk van de versoepeling van de regels.