Heren verliezen na een spannende wedstrijd nipt van Quintas

Otto Visser – 26 september : HBV Hornets – Quintas

De inschatting was, dat het waarschijnlijk wel een spannende wedstrijd zou worden, waarin beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zouden zijn. In de eerste kwart van de wedstrijd was er geen sprake van een gelijke strijd. HBV Hornets werd overrompeld door Quintas. Het “even weer wennen aan een andere zaal en baskets” mocht niet het excuus zijn. De heren begonnen namelijk ‘voorzichtig’ en enigszins twijfelend aan de wedstrijd. Er werd tegen een fanatieke zone-verdediging gespeeld, waar met een snelle passing-game, gecombineerd met afwisseling van inside-moves en afstandschoten het effect er zou moeten zijn.  Dit kwam in de eerste kwart nog niet echt uit de verf. Hoewel er wel regelmatig geschoten werd, vielen ze niet. Wat uiteindelijk resulteerde in een achterstand van 17-6. 

Vanaf de tweede kwart raakte het team op stoom en ging meer hun eigen spel spelen.  Er werd meer gebruik gemaakt van de centers , die de baseline en de kop van de bucket beter bezetten. De beide teams gingen meer gelijkwaardig spelen. Maar de achterstand op Quintas bleef staan tot en met het einde van de derde kwart; 46 – 32. 

In de vierde kwart kwam HBV Hornets pas echt op stoom. Deze kwart werd door prachtige combinaties, overtuiging en optimale inzet gewonnen met 21 punten vor HBV Hornets, tegen 7 voor Quintas. De toegewezen vrije worpen werden niet optimaal benut. Slechts 3 van de 12 vrije worpen werden raak geschoten. 

Met nog enkele seconden te gaan, en één punt achterstand, hadden we het in ons voordeel kunnen beslissen. Echter kon het punt niet meer gemaakt worden. De tweede wedstrijd van de de heren is uiteindelijk verloren, in de eerste kwart van de wedstrijd, met 53 – 52.

Het was geweldig om te zien dat in de relatieve nieuwe samenstelling van dit team, er een snelle ontwikkeling wordt door gemaakt, om elkaars talenten goed te benutten. Dit beloofd voor de rest van de competitie mooie wedstrijden.