HBV Hornets U18 verliest van Dyna ’75

Op zaterdag 9 november speelden we in Heerenveen tegen Dyna’75 U18. We speelden met Jonathan Asma, Franskoen, Arjen, Sebastiaan, Jonathan Loogman, Amin, Sonam, Jordy, Simon en Jurjen. Onze coach was Sierd.

In de eerste periode begonnen we fel met full-court defence. Het gevolg hiervan was dat de tegenstanders veel turnovers maakten. Aan het einde van de eerste periode stond het 11-13 voor ons.

Helaas speelden wij in de tweede periode veel minder goed. Onze defence was slechter dan in de eerste periode, hierdoor kon de tegenpartij veel meer scoren. Bij onze offence vielen de schoten niet en hebben we maar drie keer gescoord in de hele periode. Na de eerste helft was de stand op het bord 39-19 voor de tegenpartij.

De derde periode was alweer een stuk beter dan de tweede. De defence van ons zorgde ervoor dat zij niet veel wisten te scoren, maar omdat we bij de offence steeds maar niet wisten te raken, bleef de stand ongeveer gelijk. De stand na de derde periode was 51-29 voor de tegenpartij.

In de laatste periode werd onze defence weer wat zwakker, waardoor de tegenpartij weer wat vaker scoorden. Toch wisten wij ook nog een paar puntjes mee te pakken. Aan het eind van de wedstrijd stond het 71-39 voor Dyna’75.

 

Door: Jurjen Scharringa