Eerste winst voor U18!

Sebastiaan Hartman: ZATERDAG 11 OKTOBER, THUISWEDSTRIJD;
HBV HORNETS U18– BV LEEUWARDEN U18-2

Op 11 oktober speelde U18 tegen BV Leeuwarden U18-2. We speelden met 9 spelers, dit waren Jonathan Asma, Arjen, Jonathan Loogman, Amin, Anno, Simon, Jordy, Sonam en Sebastiaan. Het was de derde wedstrijd van U18, de eerste twee hadden we verloren dus wilden we deze wedstrijd extra graag winnen.

De eerste periode begonnen we erg fel. De aanval ging goed en we speelden het goed uit. De defence was soms nog wat zwak, maar als de tegenstander er langs was, hadden we wel weer goede help-defence, waardoor Leeuwarden niet heel vaak kon scoren. En zo kwamen we op een voorsprong van 25-8. In de tweede periode ging het nog beter dan in de eerste; Sonam, Jonathan Asma en Anno hadden veel steals waardoor we veel fastbreaks konden lopen. Bovendien gaf Otto ons tips hoe we de defence nog strakker konden neerzetten. En dus eindigde deze periode met een stand van 55-15.

De tweede helft begonnen we echter niet goed. We lieten de vaardige guard van Leeuwarden vaak scoren en onze aanval werd ook slordig. Maar toch konden we nog wel uitlopen. Aan het einde van de derde periode stond de score 72-25 op het scorebord. De vierde periode ging erg goed. De defence was weer scherp, waardoor Leeuwarden met moeite kon rond passen. De aanval kwam ook weer op gang. We speelden veel fastbreaks en hadden hierdoor mooie combinaties. En dat werd beloont met de uitslag 100-30. Door deze wedstrijd klimt U18 van de 6e plaats naar de 4e!

Sebastiaan Hartman