Eerste Peanuttoernooi bij BV Leeuwarden was ‘spannend’ maar zeer geslaagd.

Hoewel het autoritje naar Leeuwarden kort was, was deze voor een aantal spelers ‘spannend’ genoeg. Met 8 kinderen, Miranda, Dennis, Wessel, Jesse, David, Lucas, Luitzen en Niek, en bijna net zoveel ouders stonden we om 8:45 uur klaar om naar het eerste peanuttoernooi van dit basketbalseizoen te vertrekken. Allemaal een bal mee, want we zouden een warming-up krijgen van de trainer/ coach van ARIS: Tom Simpson.

Na een kleine uitleg door de beide coaches Quirine en Otto gingen we op pad. Het was een hele karavaan met auto’s, er gingen ook veel ouders mee. Bij het Kalverdijkje was de zaal al helemaal ingericht voor het toernooi. Er waren 5 veldjes klaargezet in de mooie grote en gerenoveerde sportzaal. Ieder kreeg zijn eigen wedstrijdtenue en kon er eerst nog even vrij ingespeeld worden. De andere teams ‘druppelden’ ook binnen. Precies om 9:30 uur riep Tom Simpson alle kinderen bij elkaar voor een geweldige warming-up. Tom maakte ook duidelijke afspraken over het vasthouden van de bal als hij iets aan het uitleggen was (eentje om te onthouden!).W-up met Tom Simpson

Na de w-up konden de wedstrijdjes starten. We waren ingedeeld met een team bij de U10 en een team bij de U12. Er werd 4x een wedstrijdje gespeeld. Het ging er fanatiek aan toe in beide teams van de HBV Hornets.  Het samenspelen liep direct al goed en  er werden mooi passes gegeven. Ook vielen de doelpuntjes regelmatig en heeft iedereen wel een keertje gescoord.

Voor we het wisten was het alweer het einde van het toernooi. We hebben terug kunnen kijken op een geslaagd toernooi, die goed georganiseerd was door BV Leeuwarden. Moe, maar voldaan konden we huiswaarts keren: op naar Sinterklaas!.

13 december is er weer een volgend Peannuttoernooi: in Heerenveen bij Dyna’5