Het eerste Peanut toernooi van dit seizoen

Zaterdag 11 november waren wij uitgenodigd bij BV Leeuwarden voor ons eerste peanut toernooi van dit seizoen. Tegelijk was het ook het allereerste peanut toernooi voor onze 3 jongste leden van de club. Nadat een groot deel van de Peanuts doorgestroomd is naar het U12 team, bleven alleen Jisse, Dylan en Isayah over om samen naar het peanut toernooi te gaan.

Bij vertrek bij de sporthal in Hurdegaryp was de stemming al prima. De jongens hadden er zin in. Een keer gearriveerd bij het Kalverdijkje in Leeuwarden, werden de tenues uitgedeeld en kort daarna stonden de jongens voor het eerst als echt team bij elkaar. De spanning was voelbaar – maar dan vooral bij de ouders. Het was toch best wel spannend om de mannetjes tussen al die andere kinderen te zien. Jisse, Isayah en Dylan hadden geen last van zenuwen. Zij konden niet wachten tot hun eerste echte wedstrijd zou beginnen.

Gelukkig hoefden ze ook niet lang te wachten. Ze mochten direct al eerste het veld op. Hun tegenstander was een van de twee U8 teams uit Leeuwarden. Sprongbal en ze gingen ervoor. Het duurde nog geen minuut en Isayah zorgde voor de eerste score. Deze eerste twee punten werden snel opgevolgd door verdere scores. Ze lieten zien wat ze allemaal al geleerd hadden. En dat was niet mis. Prachtig om te zien. Ze waren nergens bang voor – niet voor de bal en niet voor de tegenstander. Ze gingen er helemaal voor. En ze hadden zo veel plezier.

In totaal hebben de peanuts 4 wedstrijdjes gespeeld. Sommigen wisten ze te winnen, een andere keer was de tegenstander nog te sterk. Maar dat maakte allemaal niet uit. Wat telde was de wedstrijdervaring die ze op deze manier konden opdoen. En wat een plezier ze hadden op het veld. Allemaal blije gezichtjes en supertrotse ouders. Hopelijk mogen ze snel weer naar het volgende peanut toernooi.