De jeugd t/m 18 jaar mag weer basketballen!

We zitten met zijn allen nog middenin de corona crisis, maar er zijn lichtpuntjes van verbetering waar te nemen. Het kabinet heeft de eerste versoepelingen van de lockdown recent bekend gemaakt. Er wordt weer ruimte geboden voor de jeugd om te gaan sporten. Als vereniging hebben wij toestemming van de gemeente gekregen om weer te trainen, gebaseerd op de protocollen van NOC*NSF. Deze protocollen zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM. Ook geeft de bond mee welke trainingsvormen geschikt zijn om buiten uit te voeren.

De jeugd t/m 18 jaar mag weer basketballen! De trainingen beginnen weer op woensdag 20 mei 2020. Hierbij moet iedereen wel rekening houden met het protocol.

Protocollen

In onderstaande linkjes zijn de posters van protocollen te vinden. Het is belangrijk dat iedereen deze posters goed doorneemt en zich aan de protocollen houdt.

Wil je nog meer informatie? Lees dan het uitgebreide protocol en de aanvullende adviezen basketbal.

Geadviseerde kleding

De trainingen vinden in de buitenlucht en deels op harde ondergrond plaats. Draag daarom buitensportschoenen en kleding die bij het weertype past. Wij adviseren waar mogelijk vooral arm- en been sleeves te gebruiken of een trainingsbroek te dragen.

Locatie

We hebben de afgelopen dagen vooral gekeken naar geschikte locaties, dus een plek met baskets, een zo glad mogelijke ondervloer en voldoende uitwijkmogelijkheden richting gras. De keuze is in overleg met diverse partijen uiteindelijk gevallen op de locatie in Tytsjerk ook wel bekend als speelterrein it Noardfjild, grenzend aan de sportvelden. Hieronder vind je een afbeelding met de precieze locatie van het veldje. De blauwe pijl in de tweede afbeelding toont de entree van het terrein en de rode pijl de plek waar we de training gaan geven.

Trainingstijden

We starten met de trainingen op woensdag 20 mei 2020. Hiervoor hebben we twee tijden gereserveerd:

  • Peanuts en U12: Woensdagavond 18:00 tot 18:45
  • U14 en ouder: Woensdagavond 19:00 tot 19:45

De trainingen zullen heel anders zijn dan in een zaal. We leggen meer focus op conditie en bal-handling. Daarom lijken 45 minuten per training eerst voldoende. Als we de komende weken tot andere inzichten komen, kan dit nog worden aangepast. De trainingen worden verzorgd door René, Jelmer en Thomas.

Toezichthouder

Binnen de vereniging is Fokko de Vegt als aanspreekpunt beschikbaar. Bij iedere training is de toezichthouder aanwezig en is er EHBO/BHV achtervang beschikbaar.

Belangrijke punten

  • Neem voor de trainingen je eigen materiaal mee (bal en bidon met water)
  • Ga vooraf thuis naar het toilet (douchen ter plekke is ook niet mogelijk!)
  • We verwachten van ouders die hun kinderen brengen en halen, dat deze de 1,5 meter regels in acht nemen.