Corona-update: geen wedstrijden t/m 7 & 8 november en alleen nog training voor leden <18 jaar

De meesten van jullie zullen het ondanks de herfstvakantie gehoord hebben: op dinsdag 13 oktober jl heeft de overheid de corona-maatregelen weer aangescherpt. Deze nieuwe maatregelen hebben ook betrekking op de sport in het algemeen en basketbal in het bijzonder.

Voor ons betekent dit heel concreet: Er mogen geen wedstrijden gespeeld worden t/m het weekend van 7 en 8 november 2020. De competitie komt stil te liggen. Leden vanaf 18 jaar en ouder mogen voorlopig niet meer trainen. Alleen onze jeugdleden t/m 17 jaar mogen wel blijven trainen. Concreet betekent dit dat de Peanuts, U12, U14, U16 en U18 mogen blijven trainen. Zij hoeven onderling ook geen 1,5 m afstand te houden tijdens de trainingen. De U22 en de Heren Recreanten hebben een gedwongen trainingspauze tot op nader bericht. De dames van onze V20 mogen blijven trainen mits zij nog geen 18 jaar oud zijn. Douches, kleedkamers en sportkantines zijn gesloten. Kleed je dus thuis al om. Publiek is tijdens de trainingen niet meer toegestaan. Daarnaast zijn natuurlijk ook de inmiddels bekende maatregelen nog steeds van kracht: Houd 1,5 m afstand Was regelmatig je handen en/of desinfecteer je handen waar mogelijk Hoest of nies altijd in je elleboog Heb je (verkoudsheids-)klachten, blijf dan thuis en laat je testen. Is een van je huisgenoten benauwd of heeft hij of zij koorts, blijf dan ook thuis   
Protocollen
We hebben al deze punten opgenomen in ons corona-protocol op onze website. Actueel corona-protocol HBV Hornets
In onderstaande link hebben we het actuele protocol “Verantwoord sporten” (geldig vanaf 14 oktober 2020) nogmaals voor jullie opgenomen. Het is belangrijk dat iedereen zich aan dit protocol houdt. Protocol verantwoord sporten Meer informatie is ook de vinden op de website van de Nederlandse Basketbal Bond.
 
Laten we met z’n allen ervoor zorgen dat we ons goed aan de opgelegde maatregelen houden. Alleen zo kunnen we een verdere verspreiding van het corona-virus terugdringen en kunnen we ervoor zorgen dat we hopelijk z.s.m. weer met z’n allen mogen basketballen.

Met sportieve groet
Bestuur HBV Hornets